Vi har både små och lite större djur, både till nöje och nytta. Kanske ni kan få klappa på eller se några av dem om ni besöker oss.

 

Våra hästar är i olika storlekar från minishettisen Lille Skutt till Zerenad som är närmare metern högre och ett par hundra kilo tyngre. Några av dem är nu i eller nära pensionsålder och tycker det är lagom med skogspromenader i lagom takt. Men Zerenad och lillasyster Zamba drar ner medelåldern.

Passa på att boka in ponnyridning i skogen (200 kr/barn), vi har för närvarande inga fasta dagar eller tider för det utan det är när det passar in helt enkelt. Sommaren 2016 dock inte förrän i slutet av juli. Det brukar vara uppskattat att få rida en sväng ut i naturen på våra snälla och barnvänliga hästar.  Amigo, Lille Skutt, Pärla med flera har hittat många nya kompisar genom åren!

 

Våra fjällkor gör ett mycket bra jobb med att äta inte bara gräs utan även hålla efter sly och buskar som inte hästarna är så förtjusta i. Vi mjölkar inte i någon större omfattning men senast i samband med att Zanny föddes fick hon dela med sig en del av mjölken. Fjällkorna har en proteinrikare och fetare mjölk än "vanliga mjölkkor" och när man inte hinner dricka eller på annat sätt använda upp mjölken är det gott och lyxigt att göra egen fil, halloumi, ostkaka och annat roligt.

 

Katterna kommer och går lite som de vill och med olika favoritplatser. Mistery tycker tillexempel det är fint att ligga inne i huset och sova medan Mysan lika gärna kryper upp på höskullen. Sedan många år tillbaka har alla katterna haft namn på M och när vi fått kattungar har det varit allt kullar med allt från bilmärken till afrikanska länder som varit teman. Katterna får gärna vara i glashuset men inte inne i caféet. Om de får chansen händer det att de provsmakar lite överbliven grädde på något fat..

 

Hundarna, Kalypso och Kremla, håller mest till i och runt huset när vi har öppet caféet. De har kollen över gårdsplanen!

 

Våra höns är av lite olika sorter och blandningar. Mest är det olika dvärghöns. Under säsong värper de rätt mycket men de gör även stor nytta med att plocka insekter när de får gå lösa. Vi hoppas och tror även att de äter upp en hel del småsniglar. Äggen som vi anväder i caféet och bageriet är dock inte från våra egna höns eftersom de inte är genomlysta vilket är krav för att få använda i bageriet.

Kaninen blir gärna matad! Groblad är en favorit tillsammans med maskrosblad. Däremot inte smörblommor som är giftiga! ( I torkad form är smörblommorna dock ofarliga och utgör ett vackert inslag i höet.)