4

I gränstrakterna mellan Halland och Småland finns gården Bäck, och här finns Bäckhästens Bageri & Café. Historien börjar med att vi märkte att bröden blev så mycket bättre när vi bakade i den vedeldade ugnen som vi hade i vårt hus, först till oss själva, sen till vänner och bekanta, och så småningom till försäljning på torg och marknader. Nu har vi sedan 2010 ett bageri med en större vedugn där vi bakar till caféet och försäljning i livsmedelsbutiker och fortfarande också till torg och marknader.Vi bakar alla bröd och bakverk i vedeldad stenugn och med ekologiska råvaror, för allra bästa smak.

På gården finns också odlingar och djur. Vi har odlat ekologiskt sedan vi startade på sjuttiotalet, då som mjölkbönder, nu är det bageriet som är vår största verksamhet. Vår målsättning är produkter som smakar gott och som man mår bra av att äta. 

 Titta även gärna in på vår facebooksida och instagram för att få koll på vad som är på gång just nu! Där finns också mängder med bilder!


 

 

 

5

 

 3

 

6

 

Aktuellt

ÖPPETTIDER

 Caféet har nu stängt för säsongen

 

Bageriet: Nybakat oftast månd o onsd. hela året, ring gärna innan om det gäller mer än några stycken bröd. Det går också att få bröd skickat.

 

Några marknader vi är med på

 

Unnaryds torg: 13/3

REKO-ringarna: Vi levererar till Värnamo (läs mer och beställ) andra torsdagen i månaden och till Ljungby första torsdagen i månaden (läs mer och beställ).