I gränstrakterna mellan Halland och Småland finns gården Bäck, och här finns Bäckhästens Bageri & Café. Det hela började med att vi undrade varför bröden blev så mycket bättre när vi bakade i den vedeldade ugnen som vi hade i vårt hus. Nu har vi ett bageri med en större ugn och bakar till försäljning. Vi bakar allt bröd i vedeldad stenugn och med ekologiska råvaror, för allra bästa smak. På gården finns också odlingar och djur

Vi har odlat ekologiskt sedan starten på sjuttiotalet, och vår målsättning är produkter som smakar gott och som man mår bra av att äta.

Titta även gärna in på vår facebooksida, för att få koll på vad som är på gång just nu! Där finns också mängder med bilder!

Till sommaren blir det ändrade öppettider i år, caféet är öppet fredag-måndag under högsäsongen

 En REKO-ring finns nu  i Värnamo, vi levererar beställda bröd dit en gång i månadenläs mer


 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aktuellt

ÖPPETTIDER

Caféets öppettider 2018:

Påsk 31 mars–3 april 11–17
5 maj–17 juni: lör & sön 13–17
10–13 maj 13–17
29 juni–27 aug: fre–mån 12–18
Sept söndagar 13–17

Apropå öppettider har det kommit besökare till oss som läst på nätet att cafeet är öppet och såklart blir väldigt besvikna när de får reda på att det bara är säsongsöppet och alltså är stängt nu. Tydligen finns det ett antal söksidor där man kan hitta öppettider för olika caféer, och som ibland visar helt fel uppgifter. Dessa sidor ligger helt utanför vår kontroll, och vi är väldigt ledsna för att det blir fel, men vi vet ju inte ens alltid vilka sidor det gäller

Bageriet:

Nybakat oftast månd o onsd. hela året, ring gärna innan om det gäller mer än några stycken bröd. Det går också att få bröd skickat.

 

Några marknader vi är med på

Nästa marknad: Unnaryds torg 9/5